Wij zijn Johan en Henny

De advertentiefoto...

Eerste blik op Jagerholz 5...

Vanaf het moment dat we concrete plannen hadden om een huis in Duitsland te kopen en we eindelijk bepaald hadden in welk gebied dat moest zijn stond dit huis voor ons op nummer 1.


Het zijn 2 huisjes. De foto’s waren niet echt representatief en uit de verkeerde hoek genomen. Het leken dan ook echte poppenhuisjes.


Het exacte adres word in de advertenties niet gegeven. Op basis van de postcode lagen ze dan ook nét  iets te ver van de favoriete skigebieden Winterberg en Willingen


Gaan kijken of toch maar van de favorietenlijst verwijderen bleef een tijdje de grote vraag


Zo hebben we tal van huizen op diverse locaties bezocht. Van sommige hebben we niet eens de binnenkant bekeken. Soms was er genoeg ruimte maar geen parkeerplaats.
Bij een ander huis kon je buiten zitten. Met de nadruk op kon….Op het bankje en vooral niet de benen strekken want dan zat je in het tuinhek van de buren.


Na teleurstelling nummer zoveel keken we elkaar eens diep in de ogen….


Zullen we dan toch maar het adres van de “poppenhuisjes” opvragen? Misschien valt het toch wel mee…


Uiteindelijk het juiste adres…ff gegoogled. Mmh afstand naar Winterberg en Willingen valt toch nog mee, respectievelijk 38 en 19 km. Dat betekent een reistijd van 45 en 20 minuten. Voor de echte ski fanaten wel te doen toch.


Afspraak gemaakt, TomTom ingesteld….


Wie schetst onze verbazing toen we het doodlopende straatje inreden…..